Moje początki

Gotuję od dziecka. Pierwszą potrawę przygotowałam, kiedy miałam osiem lat. Do dziś ją pamiętam. Była to galaretka przygotowana z ugotowanego na mleku kakao. Przepis znalazłam w książce kucharskiej dla dzieci i trochę go zmodyfikowałam. W oryginale potrawa była przygotowywana z samego mleka, kakao to już była moja inicjatywa. Wiem, że to nic wielkiego, ale w mojej rodzinie „achom” i „ochom” nie było końca, więc uwierzyłam wtedy, że mogę gotować i że to może podobać się innym 🙂 Od tamtej pory często przygotowywałam w domu różne potrawy, zawsze poszukując nowych smaków i zestawień. I tak mam do dziś, nie zadowalają mnie tradycyjne przepisy i składniki. Staram się je wykorzystywać w mojej pracy, ale w nowych formach potraw i w oparciu o nietradycyjne smaki. Pomysły na nowe potrawy znajdziesz w moich książkach, które – jak się dowiedziałam – wywołały w Polsce mały przewrót kulinarny 🙂

Jestem autorką trzech książek kulinarnych i kalendarza kulinarnego, ale moje przepisy pojawiały się już wcześniej w innych książkach: bestsellerach „Nakarmić duszę”, „Ubrać duszę” i angielskiej wersji „To Feed the Soul” (które są zbiorem przepisów pochodzących od różnych osób), a oprócz tego w czasopismach VEGE, e’stillo, Wegetariański Świat, na portalach kulinarnych typu: kuchniakuchnia.pl czy wegetarianie.pl, na stronie firmowej firmy POLSOJA oraz w różnych ulotkach i katalogach, np. w katalogu „Tofu na wiosnę” Polsoi.