Gryczana „nutella” z dobroczynnymi bakteriami
Gryczana „nutella” to jeden z tych przepisów, który otworzył przed nami wiele drzwi, kiedy szukaliśmy sponsorów do książki z nowatorskimi przepisami z kasz, mam więc do niego duży sentyment. To właśnie z mini tartami wypełnionymi gryczaną „nutellą” (zdjęcie na okładce książki) pojechałam do siedziby firmy Kupiec, żeby przedstawić mój projekt, czyli książkę „Zaskakująca kasza & ryż”. Nie wiedziałam, co się wydarzy, ale okazało się, że oni właśnie na coś takiego czekali 🙂 Po wydaniu tej książki zmieniło się podejście wielu osób w Polsce do kasz. Stały się one produktem naprawdę pożądanym, kiedy teraz kupuję w hurtowni lub w sklepie kasze, półki z tymi produktami często są przerzedzone, a w okresie przedświątecznym w ogóle nie mogłam dostać w sklepach kaszy jaglanej. Bardzo mnie to cieszy, ponieważ kasze i zboża razem z warzywami powinny być podstawą zdrowego jadłospisu każdego z nas 🙂 Dziś przygotowałam dla Was gryczaną „nutellę” w nowym wydaniu 🙂 Jest to trochę zmodyfikowany przepis z książki „Zaskakująca kasza & ryż”. W przepisie tym łączę kaszę ze składnikiem, którego chyba nikt nie spodziewałby się spotkać w …